Премиерът на Русия Михаил Мишустин пое задълженията си, след като в края на април стана ясно, че е заразен с коронавирус, обявиха от Кремъл, цитирани от АФП.

Четвърти ден под 10 000 заразени с Covid-19 в Русия

Четвърти ден под 10 000 заразени с Covid-19 в Русия

9263 заразени с коронавирус и 115 починали за ден в Русия

Руският лидер Владимир Путин се подписа под указ Мушистин да поеме редовните си задължения. Първият вицепремиер Андрей Белоусов временно изпълняваше длъжността министър-председател на Русия от 30 април, докато Мишустин се лекуваше от коронавируса.

Миналата седмица стана ясно, че говорителят на Кремъл Дмитрий Песков е с коронавирус. Песков е четвъртият високопоставен чиновник с положителна проба за коронавирус. Сред тях са премиерът на Русия Михаил Мишустин, министърът на строителството Владимир Якушев и министърът на културата Олга Любимова.

Спряхме ръста на случаите с Ковид-19, потвърди премиерът на Русия

Спряхме ръста на случаите с Ковид-19, потвърди премиерът на Русия

Ситуацията с разпространението на коронавируса остава тежка

По-рано беше съобщено, че 9263 са заразени с коронавирус и 115 са починали за ден в Русия. 

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 4,6 милиона потвърдени случая, а починалите са повече от 312 000. Регистрирани са случаи в повече от 200 държави и територии. Данните на Университет "Джонс Хопкинс" показват над 4,8 млн. случая и повече от 318 000 починали в 188 държави, възстановили са се повече от 1,7 млн. души.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джонс Хопкинс".