На разпространяването на фалшива новина стана жертва американският президент Доналд Тръмп.

Припомняме, че според по-ранни публикации, той е сгрешил името на италианския си колега Серджо Мотарела по време на срещата си с него.

Тръмп произнесъл фамилията му като "Моцарела".

Според последни публикации в медиите обаче, името е било произнесено правилно, въпреки акцента.

Това твърдят италиански медии след внимателно прослушване на целия запис от пресконференцията.

Тръмп хвали отношенията на САЩ с Древен Рим пред италианския президент "Моцарела"

Тръмп хвали отношенията на САЩ с Древен Рим пред италианския президент "Моцарела"

А социални медии изпадат в захлас от реакцията на италианския преводач на Тръмп

Смут обаче предизвика изказването на държавния глава относно традиционно добрите двустранни отношения.

Потребители в социалните медии изпадат в захлас от реакцията на италианския преводач на Тръмп по време на пресконференцията в Белия дом - след като той заяви, че САЩ споделят историята с Италия, датираща от древния Рим.

Докато Тръмп говори, хората бързаха да обърнат внимание на променящите се изражения на лицето на италианския преводач, докато седи зад него и записва, докато греши с името на италианския президент Серджо Мотарела.

Въпреки това мнозина защитиха Тръмп, казвайки, че той се позовава на голямото влияние, което древната римска културна и правна традиция имат върху западните народи, включително САЩ.

Президентът Тръмп е добре известен с противоречиви исторически изявления: Той обвини кюрдите, че не помагат на САЩ през ВСВ (когато няма такова нещо като кюрдски политически власти), твърди, че е имало летища по време на войната за независимост на САЩ от 1775-1783 г. и заяви, че Ейбрахам Линкълн е загубил Гражданската война.