Президентът на Армения Армен Саркисян отказа да се подпише под указ, който одобрява назначението на Артак Давтян за началник на Генералния щаб, информира "Ройтерс", позовавайки се на Интерфакс.

Миналия месец премиерът Никол Пашинян нареди да бъде уволнен началникът на Генералния щаб Оник Гаспарян, обвинявайки го в организиране на преврат, след като призова Пашинян да подаде оставка. Министър-председателят направи новото назначение след влизане в сила на заповедта за уволнението на Гаспарян, което предизвика политическа криза в Армения.

Премиерът на Армения назначи нов шеф на армията

Премиерът на Армения назначи нов шеф на армията

Премиерът е поискал от президента Армен Саркисян да назначи генерал-лейтенант Артак Давтян

Пашинян е под натиск да подаде оставка, след като Армения изгуби територии по време на кратката война с Азербайджан в Нагорни Карабах в края на миналата година.

Призивът на Гаспарян от 25 февруари Пашинян да подаде оставка предизвика масови протести. Поддръжници на премиера и негови противници заляха улиците в Ереван.

Президентът на Армения отказа да уволни шефа на генщаба

Президентът на Армения отказа да уволни шефа на генщаба

Решението ще засили политическата криза в страната

Вчера говорител на правителството коментира, че премиерът е поискал от президента Армен Саркисян да назначи генерал-лейтенант Артак Давтян на поста началник на Генералния щаб.

Армения и Азербайджан договориха примирие след 6-седмична война в края на миналата година. Споразумението бе постигнато с посредничеството на Русия.