Президентът на Армения отказа да се подпише под заповед за уволняване на началника на Генералния щаб на въоръжените сили на страната, информира АФП.

Според осведомителната агенция решението ще засили политическата криза в страната, възникнала вследствие на войната с Азербайджан в края на миналата година.

Путин стои зад опита зад преврат в Армения, след като Пашинян обидил руските ракети?

Путин стои зад опита зад преврат в Армения, след като Пашинян обидил руските ракети?

Във вторник Пашинян обиди Москва. Той се оплака от руските боеприпаси

Миналата седмица Никол Пашинян обвини началника на Генералния щаб, че е организирал преврат, след като призова премиера да подаде оставка.

Пашинян е под натиск да подаде оставка заради загубите по време на конфликта с Азербайджан за Нагорни Карабах.

От прессекретариата на президента на Армения Армен Саркисян съобщиха, че той "не се е подписал под постановлението на премиера за отстраняване" на Оник Гаспарян.

Опозицията в Армения разпъна палатки пред парламента

Опозицията в Армения разпъна палатки пред парламента

Малката държава от Южен Кавказ влезе в нова политическа криза вчера

Но според конституцията на страната решението на премиера автоматично влиза в сила в тридневен срок.

Миналата седмица Гаспарян призова Пашинян да подаде оставка, което предизвика големи протести. Поддръжници и противници на премиера наводниха улиците в Ереван.

Спорът между министър-председателя и военните възникна, след като Пашинян уволни заместник-началника на Генералния щаб. Уволненият военен осмя твърдение на премиера, че ракети "Искандер", доставени от Русия, не са поразили целите по време на войната. Впоследствие от пресцентъра на премиера заявиха, че неточно е бил информиран по въпроса и няма съмнение за качеството на руските оръжия.

Пашинян готов за предсрочни избори, предизвиква опозицията

Пашинян готов за предсрочни избори, предизвиква опозицията

На фона на продължаващите протести в страната

Армения и Азербайджан договориха примирие след 6-седмична война в края на миналата година. Споразумението бе постигнато с посредничеството на Русия.