Френската актриса Катрин Деньов е приета в болница в нощта във вторник срещу сряда заради сериозно безпокойство, съобщи вестник Le Parisien.

По техни данни актрисата е в една от парижките болници в тежко състояние, но няма никакви други подробности. Известно е, че в най-добрия случай тя се нуждае от "задълбочени изследвания".

Малко по-късно телевизия BFM TV се позовава на близкото обкръжение на актрисата, според които, причина за хоспитализацията й е силна преумора. По тяхна информация прекалено натовареният график на 76-годишната Деньов е повлиял на нейното здраве.

Катрин Деньов (с името Катрин Фабиен Дорлеак) е родена на 22 октомври 1943 г. в Париж. Дебютът й в киното беше през 1957 г. с филма "Гимназистката". Славата идва при нея след седем години, след като излиза на екран музикалната мелодрама Жак Деми "Шербурски чадъри" (1964).

За своята кинокариера Деньов се снима в над 120 филма. Сега участва в работата над лентата De son vivant на Иманюел Берко, която трябва да излезе през 2020 г.