Ръководителят на групата наемници "Вагнер" Евгений Пригожин коментира в Telegram, че Украйна подготвя контранастъпление в Бахмут.

"Да, добре известен факт е, че противникът подготвя контранастъпление. Разбира се, ние правим всичко възможно това да не се случи", каза Пригожин.

Освен това, в друга публикация в социалните медии, той добави, че за да се противопостави на Украйна, групата е отворила центрове за вербуване в 42 града. Той също така обяви, че снабдяването с боеприпаси се е подобрило, но остава причина за безпокойство.

Пригожин съобщи, че "Вагнер" контролира източната част на Бахмут

Пригожин съобщи, че "Вагнер" контролира източната част на Бахмут

Евгений Пригожин съощбава това тази сутрин

Украинският заместник-министър на отбраната Хана Маляр коментира, че ситуацията в град Бахмут ескалира, тъй като Русия "продължава офанзивата си и се опитва да пробие отбраната на нашите войски".

Тя добави, че украинските военни "правят всичко възможно, за да попречат на противника да изпълни плановете си".

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг коментира в сряда, че Бахмут може да попадне под контрола на Русия "през следващите дни", когато нови руски войски пристигнат в района, но превземането на Бахмут от Русия не е повратна точка във войната.

Загубите и от двете страни са големи, като Украйна губи 100-200 войници на ден, а според някои доклади общият брой на руските жертви е между 20 000 и 30 000.

ISW: Големите руски атаки в Украйна  са предимно пропаганда

ISW: Големите руски атаки в Украйна са предимно пропаганда

Тактическа пауза в Бахмут и подготовка за нова атака срещу Угледар, въпреки липсата на хора и боеприпаси