Принц Уилям защити британската кралска фамилия, след като брат му Хари и съпругата Меган ги обвиниха в расизъм по време на ексклузивно интервю, привлякло вниманието на световната общественост, информира АФП.

Херцогът и херцогинята на Съсекс принц Хари и съпругата му Меган Маркъл дадоха интервю за Опра Уинфри. Те се оплакаха от расизъм, постоянна намеса в личния живот, отказ от помощ и принуда, разпространяване на лъжи, прояви на лицемерие и студени семейни взаимоотношения.

Бъкингамският дворец отговори на интервюто на Хари и Меган

Бъкингамският дворец отговори на интервюто на Хари и Меган

Кралицата натъжена от предизвикателствата пред Хари и Меган

Двамата изненадващо напуснаха миналата година кралското семейство, като се отказаха от титлите и финансирането, за да живеят на свобода от налаганите ограничения със сина си Арчи в САЩ. Още тогава принц Хари загатна, че "не е имало друг начин да запази семейството си".

Във вторник от Бъкингамския дворец излязоха с позицията, че кралица Елизабет II е натъжена от предизвикателствата пред внука й принц Хари и съпругата му Меган Маркъл. Тя също приема сериозно оплакването им от расизъм в кралското семейство.

Меган Маркъл била пред самоубийство в британското кралско семейство

Меган Маркъл била пред самоубийство в британското кралско семейство

Скандални тайни за расизъм и студени отношения в кралското семейство изплуваха в интервюто на Опра Уинфри

"Ние наистина не сме расистка фамилия", коментира принц Уилям пред журналисти по време на посещение в училище в Източен Лондон.

Херцогът на Кеймбридж, син на престолонаследника принц Чарлз, добави, че все още не е разговарял с Хари след интервюто, излъчено в САЩ в неделя.

"Не, не съм разговарял с него все още, но ще го направя", добави той.

Принц Чарлз все още не е направил коментар.

По време на интервюто Хари заяви, че баща му и брат му са "заклещени" в тесногръда институция.