Движението за защита на околната среда Extinction Rebellion провежда протестни акции в пет британски града. Акцията е наречена "летен бунт", пише "Гардиън".

Задържаха над 1000 екоактивисти на Острова

Задържаха над 1000 екоактивисти на Острова

Срещу 53 души са повдигнати обвинения

Демонстрациите са организирани в Лондон, Кардиф, Лийдс, Бристъл и Глазгоу. Те доведоха до блокиране на трафика в някои части на градовете. Групата призовава за по-активни действия на правителството срещу глобалното затопляне.

Снимка 434150

Източник: ЕПА

Протестите във всеки от петте града се фокусират върху различни екологични заплахи - покачването на морското равнище, наводненията, горските пожари, пораженията върху реколтата и екстремното метеорологично време. Движението разположи големи лодки на всяко място с послание: "Действайте сега!".

От Extinction Rebellion настояват да се предотврати допълнителна загуба на биоразнообразие и правителството да се ангажира за нулеви въглеродни емисии до 2025 г. Организацията предупреди, че ще има гражданско неподчинение, което ще включва блокиране на пътища и мостове. Активистите в Лондон обещаха да продължат с действията една седмица.

Снимка 434147

Източник: ЕПА

Extinction Rebellion блокира движението в райони на Лондон и други градове в продължение на 11 дни по време на протести през април, превърнало се като най-големия акт на гражданско неподчинение в съвременната британска история.

Борци срещу климатичните промени в Лондон: Ние ли сме последното поколение?

Борци срещу климатичните промени в Лондон: Ние ли сме последното поколение?

Опитаха да блокират един от подстъпите към летище "Хийтроу"