МецлерСинът на влиятелния германски банкер Фридрих фон Мецлер, собственик на “Мецлер банк”, бе отвлечен от Франкфурт в петък на път от училище за вкъщи. Близо до дома му е открито писмо с искане за откуп.

11-годишният Якоб все още не е освободено от похитителите си, въпреки че е бил платен откуп от 1 милион евро, предаде електронното издание NTVru.

Германските следователи претърсват горите край Франкфурт, вече са арестувани и разпитани четирима заподозрени. В издирването участват 1 000 полицаи и обучени за търсене на хора кучета.

МецлерДнес сутринта полицията попадна на следите на момчето. Във вила в курортно селище близо до Франкфурт е открита дреха със следи от кръв, за която се предполага, че е негова.

Според местните медии, това е най-сериозното престъпление от подобен характер от 1996 година, когато бе отвлечен Жан Филип Реемтсма, наследник на тютюнев магнат и собственик на фирмата Reemtsma. Той бе освободен след 33 дни пленничество, след като семейството му плати рекордния откуп от 14.3 милиона долара.

Metzler Bank е една от най-старите частни банки в Германия. Тя е създадена през 1674 година и има представителства в САЩ, Япония и ирландия.