Президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи, че Вашингтон ще публикува доклад с подробности за произхода на Covid-19, но не разкри кога ще стане това, информират медии.

Тръмп направи коментара пред журналисти до Белия дом преди да отпътува за Аризона, където ще посети завод за производство на маски. Това е едно от първите му посещения извън Белия дом от повече от месец.

ЕС подкрепи международно разследване на произхода на епидемията от Covid-19

ЕС подкрепи международно разследване на произхода на епидемията от Covid-19

Страните членки ще участват в подготвянето на проекторезолюция за "независим преглед"

Американският лидер, който първоначално похвали Китай за отговора срещу коронавируса, но в последните седмици рязко промени тона и остро критикува Пекин, също каза, че не е разговарял с китайския си колега Си Дзинпин.

"Китай трябваше да информира САЩ за коронавируса", подчерта той и призова Пекин да бъде прозрачен за вируса.

Тръмп обяви, че експертът по инфекциозни заболявания Антъни Фаучи ще даде показания пред сенатска комисия, но няма да позволи да свидетелства пред Камарата на представителите, защото вярва, че там е нагласено и е пълно с "хора, които мразят Тръмп".

Тръмп хвърля $6 трлн. срещу COVID-19

Тръмп хвърля $6 трлн. срещу COVID-19

Белият дом обеща да намалява данъците

Държавният глава отхвърли публикуван от медиите доклад на федералното правителство, в който се прогнозира, че 3000 американци ще умират от коронавирус на ден през юни. Според него докладът не е точен.

През последните седмици президентът на САЩ Доналд Тръмп и държавният секретар Майк Помпео лансират теорията, че вирусът е създаден в китайска лаборатория или е изпуснат от лабораторни условия, което обаче не се подкрепя от повечето експерти, както и от Фаучи.

В интервю за National Geographic Фаучи заяви, че няма научни доказателства коронавирусът да е разработен в китайска лаборатория.