Руският президент Владимир Путин отново благодари на САЩ за предоставената информация, която помогна за предотвратяване на терористична атака в Русия в края на 2019 г., информират руски медии.

Путин направи коментара на заседание на Федералната служба за безопасност (ФСБ).

Москва пусна видео със задържаните предполагаеми атентатори в Санкт Петербург

Москва пусна видео със задържаните предполагаеми атентатори в Санкт Петербург

Задържаните са планирали атаки по новогодишните празници във втория най-голям град в страната

Благодарение на своевременната информация, постъпила от ФБР на САЩ, на 27 декември миналата година в Санкт Петербург бяха задържани двама поддръжници на ДАЕШ ("Ислямска държава"), които подготвяха кръвопролитни терористични атаки на новогодишните празници, каза президентът на Русия.

Той подчерта, че Русия е признателна "на партньорите за тази подкрепа, за професионалната солидарност в борбата срещу общата заплаха".

"Разбира се, ние ще отговорим по същия начин", увери Владимир Путин.

На 29 декември ФСБ задържа двама руски граждани, които са подготвяли нападения в Санкт Петербург по новогодишните празници. Руските служби са получили информация от американските си партньори.

Путин проведе телефонен разговор с американския лидер Доналд Тръмп. Руският лидер благодари на колегата си за обмена на информация между специалните служби. Тръмп пък го определи като отлично взаимодействие.