Руският президент Владимир Путин поздрави в сряда френския си колега Еманюел Макрон с националния празник, коментирайки, че диалогът между двете страни осигурява стабилност на европейския континент, съобщава ТАСС. 

"Отношенията между нашите страни имат богата история и големи перспективи и традиционно играят важна роля при изглаждането на актуални въпроси от международния и регионалния дневен ред", обяснява Путин.

Путин също така изрази увереност, че "развитието на конструктивен двустранен диалог и партньорство за противодействие на заплахите и предизвикателствата на нашето време ще отговаря напълно на интересите на народите на Русия и Франция и ще допринесе за укрепване на стабилността и взаимното разбирателство на европейския континент".

За първи път от 1980 г. Франция отбеляза Деня на Бастилията без парад на "Шанз Елизе"

За първи път от 1980 г. Франция отбеляза Деня на Бастилията без парад на "Шанз Елизе"

Макрон заяви, че желае заедно с всички французи и армията да отдадат почит на здравните работници

Франция празнува Националния си ден на 14 юли, който се провежда от 1790 г. на годишнината от Деня на Бастилията.

В чест на това на Елисейските полета се провежда традиционен военен парад, в който участват 4,4 хиляди войници, десетки самолети, хеликоптери и бронирана техника.

Лозунгът на настоящия парад е "Покори бъдещето", като става въпрос за борбата на страната срещу коронавируса и за борбата на армията срещу радикални ислямистки групировки, подготовката й "за по-тежки военни операции с висок интензитет, разчитащи на ново оборудване и нови технологии".

Залязващата любовна история Европа-САЩ

Залязващата любовна история Европа-САЩ

Забраненият сценарий на Кисинджър: Европа губи независимостта си от Вашингтон, не от Москва или Пекин