Конфликтните зони се превърнаха в "доходоносен бизнес" за някои. Това заяви президентът на Русия Владимир Путин, цитиран от местни медии.

Той изрази тревогата си от това, че терористите са се сдобили с оръжия, които първоначално са били предоставени на така наречената "умерена опозиция".

Ядрените сили на Русия в състояние да възпрат всеки агресор

Ядрените сили на Русия в състояние да възпрат всеки агресор

Началникът на Генералния щаб на руските ВВС подчертава, че руските войски са тествали всички съвременни оръжия в Сирия

Прави впечатление, че горещите точки и конфликтните зони са се превърнали за някои в доходоносен бизнес, връзка със сиви схеми за доставка на оръжие в държави и региони с нестабилна военна и политическа ситуация, каза Путин на среща на Комисията за военнотехническо сътрудничество на Русия с чужди държави.

Според него "износът на оръжие е голяма отговорност за всяка страна и е много важно всички участници на световния пазар да осъзнават това".

Руският президент изрази безпокойството си, че някои производители на оръжие "нарушават нормите и принципите на международното право", което е довело до доставянето на оръжие за "умерената опозиция", попаднало впоследствие в ръцете на терористи.

Вместо да се борят реално с терористичните групи, има имитация на борба, докато безконтролното доставяне на оръжие расте, поясни той.

Путин увери, че Москва контролира доставките на руско оръжие.