Руският президент Владимир Путин планира да продължи режима си на строга самоизолация, съобщи сайтът "Проект" с позоваване на свои източници.

Посочва се, че преди посещението му в Ермитажа в Санкт Петербург ръководството на музея е било поставено в двуседмична изолация.

Същият режим е бил приложен по отношение на лицата, контактували с Путин на 9.

В публикацията се казва също, че всички журналисти и служители, които ще влизат в контакт с руския президент по време на предстоящия Петербургски икономически форум също ще бъдат изолирани.

Путин получи втората доза от ваксина, но пак не разкри коя

Путин получи втората доза от ваксина, но пак не разкри коя

Русия има три ваксини - "Спутник V", "ЕпиВакКорона" и "КовиВак"

Изданието отбелязва, че това е много странно, тъй като от Кремъл обявиха, че Путин се е ваксинирал срещу COVID-19 и вече би трябвало да има изработени антитела - втората доза била поставена на 14 април, според президентската администрация.

Появиха се коментари, че може би не вярва в ефективността на ваксината. Припомняме, при съобщението, че му поставена ваксина, Путин заяви, че и трите руски ваксини са надеждни и отказа да уточни за какъв препарат става дума. Всъщност за ваксинацията му няма потвърждение с видео или снимки. Той оправда липсата на такива свидетелства, като заяви, че не е нужно всичко да става пред камери.

Путин: Руските ваксини са ефективни срещу нови коронавирус мутации

Путин: Руските ваксини са ефективни срещу нови коронавирус мутации

Ефективни са срещу "тези щамове, които плашат всички в Европа"

Същевременно руският държавен глава продължава да общува чрез видеовръзка. Във всички случаи, когато се налага да контакт на живо събеседниците му задължително преминават през карантина.