Сближаването между Русия и Украйна е неизбежно, както и изграждането на съюзнически отношения между държавите. Това заяви руският президент Владимир Путин в интервю за известния филмов режисьор Оливър Стоун, предадоха местни медии.

Според него сближаването между двете държави ще стане рано или късно.

Лукашенко подкрепи среща Зеленски-Путин-Тръмп-Макрон-Мей-Меркел в Минск

Лукашенко подкрепи среща Зеленски-Путин-Тръмп-Макрон-Мей-Меркел в Минск

Това става ясно от съобщение на пресслужбата на беларуския лидер

Мисля, че е неизбежно. Във всеки случай е неизбежно изграждането на нормални, приятелски, дори бих казал повече от приятелски - съюзнически отношения. Сближаването е неизбежно, коментира руският лидер.

По-рано стана известно, че Путин е дал интервю за Стоун за документалния филм "В борба за Украйна", който е посветен на украинската криза. Той беше представен на Таормина филмов фестивал в Италия.

Зеленски предложи на Путин да се срещнат в Минск

Зеленски предложи на Путин да се срещнат в Минск

На срещата трябва да участват Доналд Тръмп, Еманюел Макрон, Тереза Мей и Ангела Меркел като посредници

Путин отбеляза още, че му е известно, че по време на събитията на Майдана през 2014 г. е имало грузински снайперисти. По думите му тогава правителството на президента Виктор Янукович не е прибегнало до сила, не е използвало армията.

Президентът на Русия повтори в интервюто, че страната му не се е намесвала и никога няма да се намеси на изборите в САЩ.

Оливър Стоун взе пространно интервю от Путин между 2015 и 2017 г. Телевизионните серии бяха излъчени на четири части по един час преди 2 г.