Журналистът на "Фокс нюз" Бил О'Райли се изсмя на искането на Кремъл да се извини, след като нарече руския лидер Владимир Путин "убиец", съобщава "Политико".

"Очевидно администрацията на Путин в Москва настоява аз, вашият скромен кореспондент, да се извиня, след като казах, че старият Влад е убиец. Работя по въпроса да се извиня, но може да ми отнеме малко повече време", каза Бил О'Райли по телевизията и добави руснаците да го потърсят около 2023 година.

Кремъл: Искаме извинение за коментара на “Фокс нюз”, че Путин е убиец

Кремъл: Искаме извинение за коментара на “Фокс нюз”, че Путин е убиец

Ние считаме подобни думи за недопустими, оскърбителни

"Една справка, ако искате да знаете историята с насилието на Владимир Путин, можете да проверите книгата "iWar" от Бил Герц, репортер на "Вашингтон таймс", добави той.

Припомняме, Бил О'Райли описа Путин като "убиец" в интервю с Тръмп. Журналистът се опита да притисне американския президент да обясни по-подробно защо уважава руския си колега.

О"Райли обаче не конкретизира Путин кого точно е убил.

Вчера Кремъл поиска от журналиста да се извини за думите си.

Тръмп уважава Путин, въпреки че е „убиец”

Тръмп уважава Путин, въпреки че е „убиец”

Има много убийци. Ние имаме много убийци

В същото време днес Кремъл пренебрегна отказа на американския журналист да се извини на Путин, но подчерта, че коментарите на Бил О'Райли се отразяват лошо на американската телевизия, информира Ройтерс.

Говорителят Дмитрий Песков заяви пред журналисти, че случаят показва, че О'Райли по различен начин тълкува какво е обикновена вежливост.

"Това е много злочест инцидент за компанията "Фокс", най-малко в нашите очи", поясни Песков и добави, че поведението на американския журналист се отразява зле на компанията.

Говорителят каза още, че Кремъл няма да коментира повече този въпрос.