Руският президент Владимир Путин подписа закон, който забранява на хора с криминално досие за тежки и особено тежки престъпления, както и за престъпления със средна тежест, да работят като таксиметрови и автобусни шофьори. Документът беше публикуван на официалния портал за правна информация в събота, съобщи ТАСС.

Бербок: Путин не може да бъде спрян с думи

Бербок: Путин не може да бъде спрян с думи

На Украйна е необходимо оръжие, настоя външият министър в статия в Bild

Хората с непроизнесена присъда за убийство, умишлено причиняване на тежка телесна повреда, отвличане, грабеж, престъпления против половата неприкосновеност и половата свобода на личността, "както и престъпления против обществената сигурност, против основите на конституционния ред и сигурността на държавата, срещу мира и сигурността на човечеството, отнасящи се в съответствие с Наказателния кодекс на Руската федерация към престъпления със средна тежест, тежки и особено тежки престъпления. Хора, преследвани за тези престъпления, също нямат право да управляват такси", гласи документът.

Ще бъдат прекратени трудовите договори на служители, които не са предоставили на работодателя удостоверение за чисто съдебно минало.