Путин призова всички руснаци да гласуват за поправките в Конституцията, съобщи ТАСС.

По време на обръщение към руските граждани президентът Владимир Путин отбеляза важността на всеки един глас. Както подчерта държавният глава, всички предложения за промени влизат в сила само при одобрение и поддръжка от народа.

"Искам да благодаря на всеки, който вече направи своя избор. Утре, 1 юли е основният ден за гласуване. Моля ви, скъпи приятели, кажете своята дума. Гласът на всеки от вас е най-важният, най-главният", заяви Путин.

По думите му на 30 юни сутринта над 49 млн. души са участвали в гласуването. Общата избирателна активност стана 45,7%.

Путин направи видеообръщение към руските граждани преди решителното гласуване на поправките на Конституцията. Путин беше в Тверска област, където ще бъде открит мемориал на Съветския войник.

Той подчерта, че руснаците гласуват за страната, в която искат да живеят, а поправките влизат в сила само при одобрение на народа.

Руснаците категорично подкрепят промените в конституцията на Путин

Руснаците категорично подкрепят промените в конституцията на Путин

Около 76 на сто от анкетираните са гласували "За"

"Ние гласуваме не само за поправките, облечени в ясни правови норми. Гласуваме за страната, в която искаме да живеем, със съвременно образование и здравеопазване, с надеждна социална защита на гражданите, с ефективна власт, отговорна пред обществото. Гласуваме за страна, заради която работим и искаме да предадем на нашите деца и внуци", каза държавният глава на Русия.

"Стабилността, безопасността, благополучието и достойният живот на хората може да обезпечим само чрез развитие, само заедно и единствено самите ние. Само на нашата отговорност, на нашите искрени чувства на патриотизъм, загриженост за Родината се дължи суверенитета на Русия, а също и на уважението към своята история, култура, към родния език, традициите, нашата памет за достиженията и постиженията на нашите предци", каза Путин.

В речта си той благодари на всички, които са направили своя избор.