Британските следствени служби, разследващи смъртта на Александър Литвиненко, събират сведения както в Лондон, така и в Москва, информира Би Би Си. 

Хотел и офис са последните места в центъра на английската столица, изследвани за следи от радиоактивния елемент, открит в тялото на бившия агент от КГБ.

Една от стаите в британското посолство в Москва, също ще бъде тествана като "предпазна мярка".

Вътрешният министър Джон Рийд каза, че екипът „ще следва уликите", след като Русия обяви, че спекулациите по случая могат да влошат отношенията с Великобритания.

Бившият бодигард на КГБ Андрей Луговой, който се е срещнал с Литвиненко в Лондон на 1 ноември - денят в който той се почувства зле - е посетил сградата на британското посолство в Москва миналата седмица, за да опровергае подозренията, че има нещо общо със смъртта на Литвиненко.

С полет от Лондон в Москва вчера пристигна група следователи на Скотланд ярд, разследващи случая.

В Русия те възнамеряват да разпитат няколко потенциални свидетели, което може да отнеме седмици.

Британските детективи ще бъдат придружавани от местните руски полицейски служби.

Екип от експерти, който също е пристигнал в руската столица ще направи „предпазни" тестове в една от стаите на британското посолство.

Полицията започна разследвания, след смъртта на 43-годишният Александър Литвиненко, който почина в лондонска болница на 23 ноември.