Експертният екип на Световната здравна организация (СЗО), който разследва произхода на COVID-19, посети болница в китайския град Ухан, където са лекувани първите пациенти в началото на епидемията, информира "Ройтерс".

По-рано днес те се срещнаха с китайски учени, а по-късно експертите посетиха болницата Hubei Provincial Hospital of Integrated Chinese and Western Medicine.

Екипът на СЗО излезе от карантината и започна да търси произхода на коронавируса

Екипът на СЗО излезе от карантината и започна да търси произхода на коронавируса

Според Пекин обаче това не означава, че вирусът е тръгнал от Ухан

Завеждащият отделението по белодробни заболявания е първият, който е регистрирал новия коронавирус след лечение на двойка в края на 2019 г. Изследванията са показали различия от типичната пневмония.

Вчера екипът на СЗО излезе от двуседмична карантина. Експертите планират да посетят лаборатории, пазари и болници през следващите две седмици в Ухан, където бе регистриран първият случай в края на 2019 г.

Не се съобщава конкретната програма на експертите, но от СЗО обявиха, че екипът планира да посети пазара за морска храна, който е в центъра на избухването на епидемията, както и Уханския институт по вирусология. Една от хипотезите е, отхвърляна от Китай, че вирусът е излязъл от лабораторията на института.

СЗО не гарантира, че ще бъдат установени причините за възникването на пандемията.

Експерти на СЗО обявиха най-вероятния източник на COVID-19

Експерти на СЗО обявиха най-вероятния източник на COVID-19

Китай допусна експертите на СЗО да разследват причините за пандемията