Броят на новозаразените с коронавирус в Австралия се покачи до нов връх в четвъртък. Болниците са препълнени, а правилата за изолация доведоха до недостиг на работна ръка, което постави под напрежение бизнеса, пише Ройтерс.

Страната регистрира рекордните 72 392 нови случая в четвъртък, което дори не е финалната бройка, защото Западна Австралия обявява статистиката си отделно и в по-късен час.

Премиерът Скот Морисън е подложен на натиск заради справянето с пандемията поради недостиг на запаси от антигенни тестове и недоволство заради огромните опашки в центровете за тестване.

Макар в началото на пандемията Австралия да успя да задържи броя на заболелите нисък чрез строги мерки, сега процентът на заразяванията е много по-висок, отколкото в други страни от Азиатско-тихоокеанския регион. А някои епидемиолози в страната прогнозират, че най-лошото тепърва предстои.

Припомняме, че в четвъртък правителството анулира визата на тенисиста Новак Джокович, за да успокои обществения гняв заради решението световният номер 1 да бъде освободен от задължението за ваксинация, за да играе на Откритото първенство на Австралия.

Австралия анулира визата на Джокович, може да го депортират

Австралия анулира визата на Джокович, може да го депортират

Сърбинът е откаран в хотел, където задържат мигранти