Силните икономически данни помогнаха на американския лидер Доналд Тръмп да регистрира най-високия си рейтинг на популярност, въпреки че тази седмица ще има гласуване за импийчмънт, показва ново социологическо проучване, цитирано от АФП.

Тръмп: Следим внимателно Северна Корея

Тръмп: Следим внимателно Северна Корея

След последните ракетни тестове на Пхенян

Според изследването на Quinnipiac University популярността на Тръмп достигна рекордно равнище от 43%, но това е далеч под това на почти всички предишни президенти на САЩ в съвремието през същия период на управление.

Проведеното между 11 и 15 декември изследване разкрива, че 52 на сто от американците все още не одобряват работата на американския лидер. Почти през цялото си управление Тръмп има необичайно нисък рейтинг.

Камарата на представителите на САЩ може да гласува импийчмънт на Тръмп за злоупотреба с власт и възпрепятстване на разследване на Конгреса най-рано тази сряда.

Проучване на Quinnipiac по-рано този месец разкри, че 41% одобряват Тръмп, а 55% са на противоположното мнение, докато цифрите от изследване от октомври, преди да започне изслушването за импийчмънт, са съответно 38 на сто и 58%.

Руската държавна телевизия: Тръмп е наш агент

Руската държавна телевизия: Тръмп е наш агент

След посещението на Лавров в САЩ

По-голямата подкрепа за Тръмп изглежда е свързана с положителните чувства за икономиката, която е в период на силен растеж и рекордно ниска безработица.

73% разглеждат икономиката като добра или отлична.

45 на сто подкрепят импийчмънт на Тръмп и отстраняването му от власт, а 51% са против. За сравнение според проучване от октомври 45% подкрепят импийчмънт, а 48% са против. 95% от републиканците са против отстраняване на Доналд Тръмп от власт, а 86% от демократите искат Тръмп да бъде свален.

Тръмп може да стане третият президент на САЩ, срещу когото е гласуван импийчмънт

Тръмп може да стане третият президент на САЩ, срещу когото е гласуван импийчмънт

Бившият президент на САЩ Ричард Никсън подаде оставка през 1974 г. преди да бъде отстранен от власт, докато Андрю Джонсън и Бил Клинтън бяха обвинени в долната камара (импийчмънт)