Американският президент Доналд Тръмп е наш агент. Това е съобщила иронично в неделя руската държавна телевизия, цитирана от Daily Beast.

Припомняме, че по-рано този месец, руският външен министър Сергей Лавров направи посещение в САЩ, по време на което се срещна с президента Тръмп и държавния секретар Майк Помпео.

Лавров: Тръмп не е решил за посещение в Русия

Лавров: Тръмп не е решил за посещение в Русия

Получи покана от Путин за Деня на победата

По този повод, каналът Rossiya 1 е излъчил репортаж, озаглавен "Господар на куклите и  агент"- как да разбера срещата на Лавров с Тръмп."

По време на информационно предаване в неделя по същата медия  е посочено, че лично Тръмп е помолил Лавров да позира до него, докато Тръмп седи зад бюрото си в Овалния кабинет. Това е почти буквалният образ на силата зад трона.

Лавров: Няма руска намеса в чуждата политика, САЩ да не позволяват нов маккартизъм
Обновена

Лавров: Няма руска намеса в чуждата политика, САЩ да не позволяват нов маккартизъм

Помпео акцентира върху сътрудничеството

Руски коментатори са отбелязали, че "рано или късно демократите ще се върнат на власт" и вече се шегуват, че ще предложат убежище на Тръмп.

Така те коментират процедурата по отстраняване на държавния глава от власт, която водят демократите в Конгреса.

По-рано днес стана ясно, че Тръмп вероятно тази седмица ще стане третият президент на САЩ, срещу когото ще бъде гласуван импийчмънт. Ръководената от демократите Камара на представителите ще гласува обвинения срещу американския лидер заради опитите му да притисне Украйна да разследва политическия опонент Джо Байдън.

Тръмп е обвинен в злоупотреба с власт с искането си Киев да разследва Байдън, фаворит на Демократическата партия за президент на САЩ, и във възпрепятстване на разследване на Конгреса по казуса.

Президентът отрича обвиненията и нарича импийчмънт разследването измама.

Тръмп може да стане третият президент на САЩ, срещу когото е гласуван импийчмънт

Тръмп може да стане третият президент на САЩ, срещу когото е гласуван импийчмънт

Бившият президент на САЩ Ричард Никсън подаде оставка през 1974 г. преди да бъде отстранен от власт, докато Андрю Джонсън и Бил Клинтън бяха обвинени в долната камара (импийчмънт)

Демократите, които имат мнозинство от 36 места в Камарата на представителите, се очаква да подкрепят обвиненията, за което се изисква просто мнозинство.

Републиканците държат 53 от 100-те места в Сената, където вероятно ще блокират опитите на демократите да свалят Тръмп, тъй като се изискват 2/3 мнозинство за това.