Президентът на Иран Хасан Рохани призова страната да се "съпротивлява и да се обедини" срещу натиска на САЩ в определената от него "война на надеждата", предприета срещу Ислямската република, пише "Таймс ъв Израел".

"Америка ще се откаже от тази игра само когато осъзнае, че не може да постигне нищо. Нямаме избор освен да се съпротивляваме и да се обединим", каза той по време на обръщение, излъчено по телевизията.

Иран предупреждава: Ядреното споразумение е пред колапс

Иран предупреждава: Ядреното споразумение е пред колапс

Заради поредните санкции, наложени от САЩ

Иранската икономика продължава да закъсва, откакто президентът на САЩ Доналд Тръмп върна санкциите през миналата година. Инфлацията продължава да расте, валутата се обезценява, а вносът се оскъпява.

Преди няколко седмици Белият дом обяви, че ще наложи санкции на всички държави, които купуват петрол от Ислямската република.

"Нашата война днес е война на надеждата. Те се опитват да пречупят надеждата ни, ние трябва да пречим тяхната надежда" да победят Иран, обяви Рохани.

Разговори със САЩ са невъзможни, отсече Революционната гвардия на Иран

Разговори със САЩ са невъзможни, отсече Революционната гвардия на Иран

Докато оказват икономически натиск върху Техеран

"Те искат да орежат достъпа до нашите чуждестранни резерви...те се опитват да всеят раздор в страната. Искат да сме разделени, да се изправим един срещу друг", добави той.

Рохани обеща Ислямската република да продължи да доставя петрол на големите си клиенти.