Руският център за помирение в Сирия предаде над 4 тона хуманитарна помощ на град Дараа, предаде "Спутник" по информация на говорителя на центъра Александър Макаренко.

Предоставихме над 4 тона хранителни продукти, които бяха разпределени сред повече от хиляда семейства, живеещи в Мутбин и Басир, посочи той.

По думи на Макаренко помощта е била предназначена основно за християнските общности, които са дали много жертви във войната.

ООН доставя хуманитарна помощ на 650 000 сирийци

ООН доставя хуманитарна помощ на 650 000 сирийци

369 камиона превозват 11 200 тона продукти от първа необходимост

Благодарение на дейността на руския център за помирение сирийците са получили общо 3,37 тона храна, бутилирана вода и продукти от първа необходимост. Освен това медицински специалисти от Министерството на отбраната на Русия са се погрижили за 105 000 сирийски граждани.

От март 2011 г. Сирия преминава през военен конфликт, при който правителствени войски се сражават срещу въоръжени групи от опозицията и терористични групировки.

След разгрома на ДАЕШ в края на 2017 г. се пристъпи към нормализирането на политическата обстановка, икономическото възстановяване и завръщането на сирийските бежанци.

Според данни на ООН близо 400 000 души са загинали по време на конфликта.

30 000 сирийци са се завърнали от Йордания

30 000 сирийци са се завърнали от Йордания

След като границата бе отворена през октомври