Русия достави втора партида изтребители МиГ-29 на Сирия, обяви руското посолство в Дамаск, което поясни, че самолетите вече се пилотират от сирийци за провеждане на мисии във въздушното пространство на страната, информира "Ройтерс".

Миналата седмица руският лидер Владимир Путин нареди на министрите на външните работи и отбраната да проведат разговори със съюзника си за получаване на повече обекти и морски достъп в допълнение към двете военни бази, които се използват от руската армия.

Първи бомбардировки на Русия в Сирия от 3 месеца

Първи бомбардировки на Русия в Сирия от 3 месеца

Руснаците са атакували последния голям бастион на бунтовниците в Сирия

Посолството на Русия в Сирия написа в "Туитър", че сирийската армия е получила втора партида изтребители МиГ-29 като част от военно-техническото сътрудничество между двете държави. Допълва се, че сирийците вече са започнали да провеждат мисии с тези самолети.

Руската мисия е споделила линк към новина от 30 май, според която сирийски военен източник е съобщил пред САНА, че изтребителите са по-ефективни от предишното поколение и ще бъдат използвани в сирийското въздушно пространство от 1 юни.

Русия и Сирия с общи маневри на бойния флот

Русия и Сирия с общи маневри на бойния флот

Москва и Дамаск сближават позиции

В края на май САЩ обвиниха Русия, че са разположили изтребители в Либия през Сирия в подкрепа на руски наемници, които се бият на страната на Либийската национална армия под командването на Халифа Хафтар.

По-рано днес стана ясно, че армията на Хафтар е изтласкана от столицата Триполи след едногодишна битка.