Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков заяви, че Москва е готова да обсъди новите си стратегически оръжия със САЩ, макар че те не са част от Договора за ликвидиране на ракетите със среден обсег, съобщава "Ройтерс", позовавайки се на РИА Новости.

Москва: Стриктно изпълняваме договора "Открито небе"

Москва: Стриктно изпълняваме договора "Открито небе"

Обвиненията на САЩ са необосновани, уверяват от Кремъл

Договорът между Москва и Вашингтон е подписан в края на 80-те години на миналия век.

Дни след срещата между руския лидер Владимир Путин и американския му колега Доналд Тръмп в Хелзинки през миналия месец, Русия показа "супер оръжия" - ново поколение ядрени и конвенционални ракети.

Рябков също подчерта, че САЩ нарушават договора за ограничаване на стратегическите оръжия с модернизирането на оръжията си.

Междувременно САЩ изразиха дълбокото си безпокойство от стремежа на Москва да се сдобие с оръжия, включително с мобилни лазерни системи за унищожаване на сателити в Космоса, както и за разполагане в орбита на нови "космически апарати за контрол".

САЩ замразиха сътрудничеството с Русия по Договора за открито небе

САЩ замразиха сътрудничеството с Русия по Договора за открито небе

Москва да спре да използва за шпионски цели полетите по програмата…

Представител на Държавния департамент на САЩ направи коментара по време на Конференцията за разоръжаване на ООН в Женева, на която се обсъжда нов договор за предотвратяване на въоръжена надпревара в Космоса.