Въздушният трафик между Русия и Турция може да бъде ограничен за един месец от 12 април поради епидемиологичната ситуация. Това съобщи вестник "Известия" в петък, като се позовавайки на източници в Министерството на транспорта и двама големи туроператори. Според вестника ограничителните мерки могат да влязат в сила в понеделник, 12 април, но не се очаква пълното спиране на въздушното движение.

Пояснява се, че ограниченията могат да представляват забрана за чартърни полети, както и въвеждане на 14-дневна карантина за пристигащите от Турция. В същото време се предполага, че част от полетите за износ на товари и пътници ще бъдат запазени.

На 8 април турското министерство на здравеопазването регистрира най-голямото ежедневно увеличение на случаите на коронавирусна инфекция в цялата пандемия - над 55 хиляди случая. Предишният антирекорд в републиката е записан ден по-рано (54 740 заразени).

Първият заместник-председател на Комисията на Държавната дума по образованието и науката, бившият главен санитарен инспектор на Русия Генадий Онищенко изрази мнение, че е по-добре руснаците да прекарват ваканциите си в страната тази година.

Турция с 50 000 новозаразени с коронавирус за денонощие

Турция с 50 000 новозаразени с коронавирус за денонощие

Поредни черни рекорди за страната