Шефът на руската Федерална служба за сигурност Александър Бортников смята, че египетският самолет е паднал в следствие на терористична атака, цитиран от РИА „Новости”.

Египетски самолет изчезна над Средиземно море
на живо

Египетски самолет изчезна над Средиземно море

По данни на „Ал Арабия” жители на гръцки остров са забелязали рано сутринта взрив в небето

За голямо съжаление днес се случи още един инцидент със самолет на египетските авиолинии. Изглежда, че това е терористичен акт, при който са загинали 66 души от 12 страни, каза Бортников.

По-рано днес министърът на гражданската авиация на Египет Шериф Фатхи заяви, че е по-голяма вероятността самолетът да е паднал в резултат на тероризъм, отколкото на механичен проблем.

Припомняме, самолет Airbus A320 на самолетната компания EgyptAir изчезна при полет от Париж до Кайро. На самолета с полет MS804 е имало 66 души, включително 10 души екипаж. Предполага се, че самолетът е паднал до гръцки остров.

Египетският самолет паднал от 11 км с резки завъртания, съобщи Атина

Египетският самолет паднал от 11 км с резки завъртания, съобщи Атина

Това заяви гръцкият военен министър Панос Каменос

Междувременно Ройтерс съобщава, позовавайки се на военен източник и гръцка телевизия, че гръцките власти са забелязали две големи отломки, които се смята, че са от самолета. Те са забелязани на около 80 километра югоизточно от мястото, където за последно самолетът е засечен на радара. Информацията все още не е потвърдена.