Русия подготвя санкции срещу лицата, които са взели решение да не допуснат руски самолет да премине през въздушното пространство на страната. Това е обяснил Рогозин пред "Русия 24", съобщава ТАСС. В самолета пътуваше вицепремиера на Русия Дмитрий Рогозин, който отиваше към Кишинев за среща с президента на Молдова Игор Додон. 

Рогозин е обяснил и острата си реакция в социалните мрежи по повод забраната за преминаване през въздушното пропстранство на Румъния. По думите му реакцията му е била нормална, защото живота на хората на борда на самолета е бил застрашен. На борда на самолета имало жени и деца.

В отговор на румънската забрана Рогозин написа в социалните мрежи, че властите в Румъния са застрашили живота на пътниците на S7, между които имало и жени и деца. "Горивото ни стигна до Минск. Очаквайте отговора ни, гадове".

Според Рогозин към момента руските власти установяват кой седи зад решението, след което срещу лицата ще бъдат наложени целенасочени санкции.

Припомняне, на 28 юли, петък, въздушните сили на Румъния отказаха да пропуснат самолет с руския вицепремиер Дмитрий Рогозин, който пътувал за Кишинев за среща с президента на Молдова Игор Додон. Според компанията S7 самолетът на Рогозин не е бил допуснат във въздушното пространство на Румъния от Румънската служба за управление на въздушното движение, защото на борда се намирал "човек със санкции".

Обидите и заканите на Рогозин са неподходящи според военния министър на Румъния

Обидите и заканите на Рогозин са неподходящи според военния министър на Румъния

Вицепремиерът на Русия Дмитрий Рогозин: Очаквайте отговора ни, гадове!

Вчера, 29 юли, министърът на отбраната на Румъния Адриан Тутуяну определи изявлението на руския вицепремиер Дмитрий Рогозин като "неподходящо", защото румънските власти направили каквото е било необходимо, за да се защити сигурността на страната.