Русия заяви в понеделник, че е използвала крилати ракети за унищожаване на системи С-300, които са доставени на Украйна от неидентифицирана европейска страна, съобщава "Ройтерс".

Русия изстреля в неделя крилати ракети "Калибр" срещу четири установки С-300, които били скрити в хангар в покрайнините на украинския град Днепър, съобщи министерството на отбраната.

Русия съобщи, че 25 украински войници са били ударени при атаката. "Високопрецизни ракети с морско изстрелване "Калибр" унищожиха оборудването на зенитно-ракетен дивизион С-300, който беше доставен на режима в Киев от европейска държава", казаха от министерството.

Русия не посочи коя европейска държава е доставила системите С-300.

Членката на НАТО Словакия, която е дала такава ракетна система на Украйна, заяви, че тази, която е доставила, не е улучена. "Нашият С-300 не беше унищожен", каза говорителят на словашкото правителство Любица Яникова.

Руските сили също свалиха два украински самолета Су-25 близо до град Изюм и унищожиха два склада с боеприпаси, единият от които е близо до южния град Николаев, съобщи руското министерство на отбраната.

ПВО сирени събудиха Украйна

ПВО сирени събудиха Украйна

Русия продължава да нанася ракетни удари