Премиерът на Русия Михаил Мишустин съобщи, че страната е приела решение да затвори границата с Беларус във връзка с разпространяващия се вирус COVID-19, информира РИА "Новости".

Русия затвори границата си с Полша и Норвегия

Русия затвори границата си с Полша и Норвегия

Забраната ще влезе в сила от тази нощ и ще се прилага за всички чужденци

"Ние последователно, в зависимост от развитието на пандемията, закриваме границите си. Първо ние го направихме с Китай и други страни от Азия, които първи се изправиха пред тази заплаха", каза той. Министър-председателят припомни, че Русия е ограничила полетите до държави от Европейския съюз, а също така затвори границите с Полша и Норвегия, спря влаковете за Латвия, Молдова и Украйна.

Ние също така приехме решение да затворим границата с Беларус, съобщи Мишустин.

Русия ограничава въздушния трафик с ЕС

Русия ограничава въздушния трафик с ЕС

Изключение правят полетите от Москва до столици и обратно

Преди няколко дни Москва ограничи полетите до Европейския съюз, Швейцария и Норвегия, а също така до Китай, Иран, Южна Корея, Франция, Испания и Германия.

В Русия има повече от 60 заразени с вируса, а в Беларус - около 30.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 153 00 потвърдени случая, а починалите са повече от 5700. Регистрирани са случаи в 146 държави. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 169 000 случая и над 6500 починали в 148 държави.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".