Русия предсрочно завърши доставката на всички елементи от системата за противоракетна отбрана С-400 за Турция. Това съобщи генералният директор на "Рособоронекспорт" Александър Михеев, цитиран от руски медии.

Турция очаква солидарност от НАТО в Сирия, купили С-400, да не чакат винаги НАТО

Турция очаква солидарност от НАТО в Сирия, купили С-400, да не чакат винаги НАТО

Столтенберг хвали Турция за бежанците, притеснен е да не избягат пленени джихадисти

"През 2019 г. "Рособоронекспорт" продължи да засилва имиджа си на надежден партньор, на динамична и гъвкава компания, готова да изпълни работата си ефикасно, дори и на фона на силен натиск от конкуренти. Ние успешно въведохме финансови инструменти, които правят нашето сътрудничество с партньорите независимо от враждебни външни фактори", подчерта Михеев.

"Дава плодове. Въпреки санкциите ние предсрочно доставихме всички елементи от С-400 на Турция, създадохме и открихме в Индия първото в света съвместно предприятие за производство на автомат "Калашников" от серия "200", обяви той.

По-рано Турция съобщи, че С-400 ще застъпи на бойно дежурство от следващата пролет.

Ердоган: Предложих на Тръмп да закупим „Пейтриът” паралелно със С-400

Ердоган: Предложих на Тръмп да закупим „Пейтриът” паралелно със С-400

Ердоган обяви, че Турция ще продължи да купува петрол и газ от Иран

В средата на юли Турция получи от Русия първата пратка от системата С-400.

Зенитно-ракетните комплекси С-400 "Триумф" са предназначени за унищожаване на самолети, крилати и балистични ракети, в това число със среден обсег на действие, също така може да се използва срещу наземни цели. Обхватът на действие достига 400 км, способна е да унищожава цели на височина до 30 км.

Турция се превърна в третата (след Беларус и Китай) страна, където Москва доставя С-400. Скоро Индия трябва да се присъедини към тях.