Известният руски блогър Платон Беседин обвини руските жени, че са се унижили, търсейки секс с чуждестранни фенове.

В авторската си колонка в "Московски комсомолец" той с гняв отбелязва, че социалните мрежи са залети с видеоклипове, в които млади и не съвсем млади руски жени се държат като долнопробни проститутки с ниска социална отговорност.

В отговор на публикацията беше пусната петиция, която настоява вестникът да се извини за публикацията. Под документа са се подписали близо 7000 души.

Секс сцени могат да се видят във всички градове на нашата родина, избрани да организират турнира, отбелязва Платон Беседин. Според него много руски жени се държат като курви с чужденците.

Един видеоклип показва пияна жена, която получава орален секс от полски фен на пейка в Москва, докато приятелите му гледат.

Да, нека да бъдем честни, има достатъчно такива черни овце, отбелязва блогърът. Според него това създава погрешна представа за руските красавици, които крият в себе си греховност.

Журналистки и блогърки обаче обвиниха Платон Беседин, че е сексист и гледа на жените като обект на сексуално желание, а не като човешко същество.

Все пак някои отбелязват, че икона на руската агитка е известна порноактриса. Близкият до Кремъл в. "Комсомолская правда" продължава да излиза със съвети към руските жени как да се държат с феновете.