Сътрудници на руската Федералната служба за безопасност във Владимировска област ликвидираха двама родени в Средна Азия, свързани с вербуването на международни терористи и изразяващи готовност да извършат терористичен акт в Русия, съобщи РИА Новости.

"Сътрудници на Федералната служба за сигурност на Русия в резултат на стълкновение при опит да задържат двама, оказали активна въоръжена съпротива, са ги неутрализирали. Двамата са били във Владимирска област. Те са родени през 1991 и през 1987 година в Средноазиатски регион.
Данните за тези лица показват, че са вербували терористи за международна престъпна организация, проявявали интерес към технология на подготовка на самоделни взривни устройства и изразявали готовност за извършване на терористични актове на територията на Русия", се казва в съобщението.

Отбелязва се, че на места проведените оперативно-издирвателни дейности са открити компоненти за изготвяне на взривно устройство, автомат АК-74 и пистолет ПМ, както и боеприпаси. Сред сътрудниците на органите за сигурност няма пострадали.

Образувано е наказателно производство от Следствените органи за Владимирска област.