В обобщение от сутринта на 106-ия ден от войната украинският генерален щаб съобщава, че руските войски "провеждат щурмови операции" край Богородично - то се намира на южния бряг на река Северски Донец по пътя към руското настъпление към Славянск и Краматорск.

"Използвайки резултатите от обстрела, окупаторите проведоха настъпателни и щурмови действия в района на Богородично и Долгенкое, боевете продължават", се казва в доклада на генщаба на Украйна.

В други области на фронта няма значителни промени.

Сражения се водят в Северодонецк, където вчера руснаците успяха да настъпят и да изтласкат украинските сили.

Русия изтласка украинските сили в предградията на Северодонецк

Русия изтласка украинските сили в предградията на Северодонецк

Руските военни имали десет пъти повече снаряжение в някои райони на града

Правят се опити да се превземат и Тошкивка и Устиновка. Опитите на руските сили да напреднат към Лисичанск от юг остават неуспешни, продължават бомбардировките и нападенията срещу селата по магистралата Бахмут-Лисичанск.

Артилерийски обстрел и въздушни удари се извършват край Донецк, в Запорожка област и на фронта в Херсонска и Николаевска област.

Ръководителят на администрацията на Луганска област Серхий Гайдай заяви, че през последните 24 часа при руски обстрел в Лисичанск са загинали още трима цивилни - мъж и две жени.

Отсрещната страна също съобщава за смъртни случаи под обстрел: "щабът на териториалната отбрана" на ДНР пише, че град Лиман е бил обстрелван от украинските военни, като при обстрела са убити двама души.

Гайдай: Може да се наложи украинските сили да се изтеглят от позициите си в Северодонецк

Гайдай: Може да се наложи украинските сили да се изтеглят от позициите си в Северодонецк

Не можело да става дума за отказване от града