Германия и Франция "играят двойна игра" с Русия, за да отслабят нейната позиция, заяви в неделя заместник-министърът на външните работи Сергей Рябков. В интервю, излъчено по Русия-1, той обвини Берлин и Париж, че "изкривяват" позицията на Русия спрямо Украйна, съобщава ТАСС.

Коментарите на Рябков дойдоха, след като Русия разкри кореспонденция между висшите дипломати на трите страни от преговорите в така наречения Нормандски формат, в която участваха представители на Германия, Русия, Украйна и Франция.

Франция и Германия обвиниха Русия в нарушаване на дипломатическия протокол

Франция и Германия обвиниха Русия в нарушаване на дипломатическия протокол

"Смятаме, че този подход противоречи на дипломатическите правила и обичаи"

"Причината е, че нашите колеги в Берлин и Париж умишлено изкривяват същността на нашата позиция. За съжаление, нашите колеги играят двойна игра", каза заместник-министърът.

В сряда руското външно министерство реши да публикува дипломатическата кореспонденция на Лавров с външните министри на Франция и Германия.

Както по-рано обясни представителят на руското външно министерство Мария Захарова, тази кореспонденция дава възможност да се видят предложенията на Москва относно нормандския формат, за да се изпълни срещата с "конкретен смисъл", а също така демонстрира несъответствието на изявленията на западните партньори за неконструктивната позиция на Русия по този въпрос.

Кремъл нарече американските опасения за Украйна "истерия"

Кремъл нарече американските опасения за Украйна "истерия"

НАТО да сложи край на провокациите си до нашите граници, поиска Дмитрий Песков