Съдът в Лос Анжелис, който разглежда делото срещу лекаря на Майкъл Джексън  Конрад Мъри, изслуша показанията на личната готвачка на певеца, съобщиха информационните агенции.

Припомняме, Джако почина на 25 юни 2009 г. вследствие на превишена доза от силното успокоително пропофол. Според обвинението вината за това е на лекаря, който  беше обвинен в непредумишлено убийство.

Съдът поиска от готвачката на музиканта да разкаже за кулинарните му предпочитания.

„Обикновено закуската му се състоеше от овесени гранули с кафява захар, кокос и ядки, с бадемово мляко, сок от моркови или от цвекло. Понякога закусваше омлет, спанак или нещо друго, съдържащо много зеленчуци." - разказва готвачката Кей Чейз, цитирана от телевизионния канал АВС.

Тя е приготвяла храна не само за Майкъл Джексън, но и за децата му.

В свидетелските си показания Чейз заявява, че през последните месеци преди смъртта си Джако рядко е слизал за закуска и обикновено Мъри я е носел в стаята му.

В деня на смъртта на попидола готвачката е приготвила гранули с бадемово мляко и един от любимите му сокове. Тя е забелязала, че приготвената за вечеря бобена супа, която е очаквала певецът да вземе след края на репетицията си, е останала недокосната в хладилника

Ако бъде признат за виновен, Мъри може да бъде осъден на 4 години затвор и да бъде лишен от правото да практикува професията си.