Във Франция протестиращите в защита на климата замеряха полицаите с каквото намерят, а органите на реда им отвърнаха със сълзотворен газ.

Проведеният митинг на 29 ноември във Франция, в навечерието на международната конференция по климата СОР21, която ще се проведе на 30 ноември в Париж, бе забранен от френските власти, съобщиха РИА Новости и Франс Прес.

Въпреки забраната демонстрантите излязоха на улицата. Срещата СОР21 ще се проведе на 30 ноември в Париж.

По-рано през деня участниците в парижката демонстрация в защита на климата на Земята оставиха над четири тона обувки на площа в Париж с призив да обърнат внимание на екологичните проблеми.

Хиляди в Берлин подканиха световните лидери да се погрижат за планетата

Хиляди в Берлин подканиха световните лидери да се погрижат за планетата

Участниците в Годишна конференция пристигат

По данни на организаторите в шествието се включиха около 10 хил. души, докато представител на парижката община съобщи, че събралите са около 4,5 хил. души. Телевизия Евронюз показа кадри, на които стотици хора се движат с плакати по път, ограден с железни заграждения.

На територията на Франция бе въведен режим на извънредна ситуация след терористичните актове на 13 ноември в Париж, когато загинаха 130 души.

Над 2000 души демонстрираха и в Сидни, Австралия. 5000 души шестваха в Мадрид, два пъти повече - в Берлин, хиляди се събраха и в центъра на Лондон, съобщава Ройтерс.

Активистите искат от световните лидери действия за ограничаване на повишаването на средната глобална температура.