Сърбия ще преразгледа данните от началото на епидемията от коронавирус, за да провери смъртността и коригира всички несъответствия, след като водещ епидемиолог подложи на съмнение цифрите, информира "Ройтерс".

Значително е нараснал броят на мигрантите в Сърбия

Значително е нараснал броят на мигрантите в Сърбия

20-30%, повече в сравнение с миналата година...

"Ние ще направим проверката по най-честния начин. Вярвам в експертизата на нашите хора. Нищо не сме укривали и всичко направено от нас бе прозрачно", каза президентът Александър Вучич пред журналисти.

Балканската държава регистрира първия случай на коронавирус в началото на март. Според официалната статистика 33 551 души са се заразили и 749 са починали от коронавирус.

Предраг Кон, член на назначения от правителството щаб за борба с вируса, коментира във вторник, че официалният брой на починалите в столицата Белград е три пъти по-нисък от реалния.

Вучич "позиционира" Сърбия пред Ердоган в Турция, която била "световна сила"

Вучич "позиционира" Сърбия пред Ердоган в Турция, която била "световна сила"

"Турция е една от седемте или осемте най-големи световни сили"

В интервю за белградската телевизия NewsMax Adria Кон свърза несъответствията, която според него са особено големи през юни, с описаната от него като неточна информационна система.

Балканската страна отчете рязко увеличение на случаите преди парламентарните избори през юни и също през юли след разхлабването на ограниченията, наложени в средата на март.

Здравните власти съобщиха, че броят на заразените е започнал да намалява от август.