Държавният департамент на САЩ обяви награда от 1 милион долара за информация за местонахождението на Хамза бин Ладен, наследник на основателя на Ал Кайда Осама бин Ладен.

Хамза, когото американското правителство обяви за терорист през 2017 г., се очертава като лидер в Ал Кайда. Това показват писма на Осама, заловени от Вашингтон.

В аудио съобщение през 2016 година, Хамза бин Ладен обещава да продължи глобалната борба на групировката срещу САЩ и съюзниците им.

Ще продължим да ви атакуваме в страната ви и чужбина в отговор на налаганото от вас потисничество над народите на Палестина, Афганистан, Сирия, Ирак, Йемен, Сомалия и останалите мюсюлмански земи, заканва се Хамза.

Установено е, че Хамза е преминал обучение от джихадисти в Пакистан. 

Свързват го с дъщерята на Мохамед Ата - един от основните терористи от 11 септември. 

Майката на Осама бин Ладен проговори за първи път след ликвидирането му

Майката на Осама бин Ладен проговори за първи път след ликвидирането му

Хората в университета го промениха. Той се превърна в различна личност

След атаките на 11 септември 2001 година, той и други членове на семейството са избягали в Иран, където обаче са били държани под домашен арест. 

Припомняме, че Осама беше ликвидиран от американски специални части през май 2011 г.

Миналата година майка му Алия проговори за първи път след смъртта му и разказа, че Осама е бил много срамежливо момче, което се е превърнало в силна и набожна личност в началото на 20-те си години. 

Синът на Осама Бин Ладен зове за свалянето на саудитския режим и за край на влиянието на САЩ в Рияд

Синът на Осама Бин Ладен зове за свалянето на саудитския режим и за край на влиянието на САЩ в Рияд

Повтаря призива на баща си

Според нея, той по някакъв начин се е отклонил от пътя си след постъпването в Университета "Крал Абдул Азис" в Джеда, където Осама е следвал "Икономика".