Скоро САЩ ще представят график на КНДР с "конкретни искания" към Пхенян след историческата среща между президента Доналд Тръмп и лидера на тоталитарната държава Ким Чен-ун.

Това съобщи високопоставен представител на Пентагона, цитиран от "Ройтерс".

САЩ удължават санкциите срещу КНДР с още една година

САЩ удължават санкциите срещу КНДР с още една година

Тръмп се позовава на притежаваните от КНДР ядрени оръжия и ракети

Източникът, който коментира пред малка група репортери преди визитата на военния министър Джим Матис в Азия през тази седмица, не разкри подробности, но намекна, че времевият диапазон ще бъде достатъчно ограничен, за да се установи нивото на ангажимент на Пхенян.

"Много скоро ще разберем дали те ще действат в знак на добра воля, или не", поясни представителят.

"Ще има конкретни искания и ще има конкретен времеви диапазон, когато представим пред севернокорейците нашета концепция как изглежда изпълнението на споразумението от срещата на върха", допълни военният източник.

През миналата седмица държавният секретар на САЩ Майк Помпео заяви, че иска да се върне в КНДР, за да задвижи изпълнението на споразумението от срещата на 12 юни в Сингапур.

КНДР изоставя атомните бомби и ракетите, ние прекратяваме военните учения, обяви Тръмп
Обновена

КНДР изоставя атомните бомби и ракетите, ние прекратяваме военните учения, обяви Тръмп

Санкциите остават на този етап

По-рано този месец Вашингтон изрази надежда КНДР да изостави ядрените оръжия до края на мандата на Тръмп на 20 януари 2021 г.

Матис, който ще посети Китай, Южна Корея и Япония, подчерта, че нарежданията на Тръмп за отмяна на планираните за август учения Freedom Guardian обхващат и други две малки игри.

Тръмп и Ким с историческо ръкостискане
Обновена

Тръмп и Ким с историческо ръкостискане

Започна срещата в Сингапур

Вчера военният министър пристигна в Аляска, откъдето отпътува за Китай. Визитата в китайската държава на 26 и 28 юни е първата на военен министър на САЩ от 2014 г.