САЩ планират да наложат нови санкции на Иран "много скоро", съобщи високопоставен представител на Белия дом, след като Техеран обяви, че частично прекратява съблюдаването на ядреното споразумение със световните сили, съобщават "Ройтерс", АП и ДПА.

По-рано днес Ислямската република обяви, че ще възобнови обогатяването на уран, ако световните сили не спазват сделката от 2015 г.

Лавров обвинява безотговорното отношение на САЩ за решението на Иран

Лавров обвинява безотговорното отношение на САЩ за решението на Иран

Русия ще работи с Европейския съюз за "запазване на жизнеспособността на споразумението"

Тим Морисън, специален асистент на президента и заместник-директор за оръжията за масово унищожение и биозащита, обяви на конференция, че Вашингтон не е приключил с налагането на санкции на Иран.

"Скоро очаквайте още санкции. Много скоро", каза той.

Нетаняху: Няма да позволим на Иран да получи ядрено оръжие

Нетаняху: Няма да позволим на Иран да получи ядрено оръжие

Франция и Китай искат запазване на сделката, ЕС оценява изявлението и реагира до дни

Израел се закани, че няма да позволи на Иран да се сдобие с атомно оръжие. Бившият военен министър на Израел Авигдор Либерман призова страната да се подготви за ирански атаки. Китай пък обвини САЩ, че допълнително нажежават обстановката в региона. Великобритания определи решението на Техеран като "нежелана стъпка", която може да доведе до нови санкции на Запада. Германия призова Ислямската република да продължи да изпълнява задълженията си по договора. Русия смята, че ситуацията около сделката е усложнена от "безотговорното поведение" на САЩ.