Днес всички вестници на Острова отделят внимание на решението на премиера Тереза Мей да подаде оставка, като конкретно се фокусират върху края на прощалната й реч пред "Даунинг стрийт" 10, когато лидерът на консерваторите се разплака, пише "Гардиън".

"Гардиън" пише "Съсипана от Брекзит" под снимка, на която премиерът плаче. Вестникът цитира думите на Мей, която по време на речта си каза, че вечно ще съжалява, че не е успяла да осъществи Брекзит.

"Дейли мейл" също публикува снимка с плачещата Мей и със състрадателно заглавие: "Нещастие". Вестникът отделя 16 страници за историята.

Тереза Мей отдавна е изчезнала от полезрението на вестник "Дейли телеграф". Въпреки че вестникът публикува снимка на Мей, тя не се споменава в заглавието: "Борис с обещание за Брекзит в напън за No 10". Вестникът използва личното местоимение "тя" вместо името на премиера.

"Таймс" пише "всичко свърши в сълзи" над известната на всички снимка с просълзената Мей. Вестникът се концентрира върху три неща: оттеглянето на Мей, "заплахата" на Борис Джонсън за Брекзит без сделка и искането на лидера на Лейбъристката партия Джереми Корбин за провеждане на предсрочни парламентарни избори.

"Дейли експрес" излиза с патриотична гледна точка в заглавието си: "Сълзи заради любовта към страната й" и задава въпроса: "Сега кой може да осъществи Брекзит и да обедини Великобритания?".

"Файненшъл таймс" пише, че просълзената Мей открива борбата за лидерския пост в Консервативната партия.

"Мирър" публикува броя си с основното заглавие "Ревящата лейди" и отбелязва, че премиерът е унижен.

"Ай" цитира думите на премиера, че е сторила всичко по силите си.