Саудитска Арабия започна кампания за събиране на средства в помощ на вътрешноразселените хора в Сирия, по-специално за хората, принудени да напуснат град Алепо, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. За началото на кампанията бяха отпуснати 35 милиона евро.

Приключва евакуацията на Алепо

Приключва евакуацията на Алепо

Забавена от лошото време

Саудитска Арабия е един от основните поддръжници на сирийските бунтовници, сражаващи се срещу режима в Дамаск.

Близо 11 милиона сирийци - над половината от населението, са били принудени да напуснат родните си места от началото на войната преди пет години и половина. В конфликта загинаха над 310 000 души.

Инициативата за подпомагане на вътрешноразселените хора в Сирия бе подета малко след евакуирането на десетки хиляди цивилни и бунтовници от бунтовническия анклав в Алепо.

Алепо е напълно освободен, съобщи сирийската армия

Алепо е напълно освободен, съобщи сирийската армия

Асад обяви, че това е победа за неговите руски и ирански съюзници

Саудитската монархия обяви, че ще осигури продоволствия и медикаменти и ще изгради лагер за ранените в сирийския конфликт. Не става ясно къде ще бъде разположен лагерът.

ООН праща наблюдатели в Алепо

ООН праща наблюдатели в Алепо

Градът се намира вече под правителствен контрол

Крал Салман отпусна 100 милиона риала, което се равнява на 25,5 млн. евро, на кампанията за събиране на средства, подета - по думите му - за да се окаже помощ на "братския сирийски народ".

Саудитският монарх направи и лично дарение от 5 милиона евро за кампанията, а престолонаследникът - принц Мохамед ибн Найеф дари 10 милиона риала, тоест 2,5 млн. евро.