Учен, участващ в тайната съветска програма за създаване на нервно-паралитичния агент "Новичок", се извини на руския опозиционен политик Алексей Навални, предаде АФП. 

Вил Мирзаянов, в интервю за руската телевизия Rain в събота вечерта заяви, че иска да се извини на Навални, след като Германия заяви, че е намерила "недвусмислени доказателства", че е отровен точно с новичок.

Мирзаянов прогнозира, че Навални в крайна сметка ще се възстанови.

Навални ходи и слиза по стълби

Навални ходи и слиза по стълби

От "технически жив човек", вече е човек, който може да използва и социални медии

Припомняме, че Навални бе забелязан да слиза по стълби на снимка, публикувана в неговия "Инстаграм" в събота, пет дни след като берлинската болница заяви, че може да диша самостоятелно.

По-рано министърът на външните работи на Германия Хайко Маас заяви, страната му не може да предаде на Русия резултатите от медицинските изследвания, тъй като това са лични данни и се изисква разрешение от лицето, на което те принадлежат.

Русия от своя страна заявява, че без такива данни не вярва, че има отравяне и отказва да започне разследване по казуса.

Навални  отхвърли искането на Москва да получи данните от изследванията му

Навални отхвърли искането на Москва да получи данните от изследванията му

Германия няма да ги предаде без негово съгласие...

Официалната германска позиция е, че като член на Организацията за забрана на химическите оръжия Русия може да получи данните от ОЗХО. Припомняме, Берлин сезира по случая организацията, като й предостави изследванията на Навални.