Американският Сенат одобри временния бюджет, който слага край на "безпаричието" и позволява на институциите в страната да работят отново, съобщиха световните информационни агенции.

Гласуването приключи с 81 гласа "за" срещу 18 "против". Републиканците успяха да получат подкрепата, която им беше необходима. След преговори те си осигуриха липсващите им 60 гласа. 

Временният бюджет ще действа до 8 февруари. 

В Сената на САЩ се разбраха да отпуснат финансиране за работата на правителството

В Сената на САЩ се разбраха да отпуснат финансиране за работата на правителството

След като републиканците се съгласиха с демократите за имиграцията

По-рано, американските сенатори постигнаха споразумение, което ще позволи на Конгреса на САЩ да приеме законопроект за възстановяването на краткосрочното финансиране на правителството и прекратяване на кризата с неработещата администрация, която продължи през последните три дни.

Бюджетът ще отиде в Камарата на представителите (долната камара на Конгреса) преди да отиде на бюрото на американския президент Доналд Тръмп за подпис.

Законопроектът ще удължи финансирането на правителството за следващите две седмици, което означава, че правителствените учреждения ще заработят отново, след като стотици хиляди правителствени служители се завърнат на работа.