Шефът на администрацията на Белия дом Джон Кели е заявил, че ще напусне поста, информира американският сайт Axios, позовавайки се на източници, запознати със ситуацията.

Според появилата се информация Кели избухнал пред президента Доналд Тръмп на 28 март, заплашвайки, че ще подаде оставка. Източник от Белия дом заявил пред сайта, че Кели е изразил недоволството си.

В същото време "Вашингтон пост" пише, че ръководителят на администрацията е изгубил "доверие и влияние" в Белия дом. Медията Hill наскоро писа, че влиянието на генерала от запаса над Тръмп изчезва.

Преди два дни се появи информация, че Кели е настоял ръководителят на американската Агенция за околна среда Скот Прюит да бъде отстранен от поста.

Тръмп готви поредна рокада – сменя правосъдния министър?

Тръмп готви поредна рокада – сменя правосъдния министър?

Шефът на Агенцията за околна среда Скот Прюит е спряган за поста

Преди няколко седмици се появи информация, че Кели е недоволен от случващото се в Белия дом и възнамерява да подаде оставка. Но впоследствие беше съобщено, че е успял да се разбере с Тръмп и за момента остава на поста.

Шефът на администрацията на Белия дом Джон Кели може да подаде оставка

Шефът на администрацията на Белия дом Джон Кели може да подаде оставка

Според медии президентът на САЩ не е доволен от представянето на Кели

По-късно Тръмп използва "Туитър", за да отрече историята на "Вашингтон пост", че Кели е все по-недоволен от президента на САЩ.

Според него вестникът по-скоро пише лоши романи, отколкото добро репортерство.

Винаги цитират източници (няма имена), много, от които не съществуват. Историята за Джон Кели не е истина, поясни той в социалната мрежа.