Опитването на шоколад е по-приятно за човешкия език, отколкото целувката.

Това са открили изследователи след направено проучване.

В изследването, в което са участвали двойки на възраст от около 20 години, са правени изследвания на сърдечния ритъм и мозъчните реакции.

Експериментът се е провел на две части. В първата част компютърът е отчитал реакциите на мъжете и жените докато опитват шоколад, а във втората докато се целуват.

Според изнесените данни вкусването на шоколад доставя по-голямо удоволствие на човека, тъй като самото изтръпване на човешкия език от вкуса на шоколада е по-дълготрайно, отколкото при целуването.

Блаженството от вкусването на шоколада увеличава ритъма на сърцето двойно, се посочва още в изследването

Експертите обръщат внимание обаче на факта, че шоколадът увеличава теглото и съветват хората да го консумират в умерени количества.  

Според експертите шоколадът е известен със своя психоактивен ефект, но чувството, което изпитва човешкият език в момента, в който вкуси шоколад, може да се оприличи на силно изтръпване.

Въпреки това целувката също е причина за ускорен пулс, въпреки че усещането е с по-малка продължителност от чувството, което се изпитва докато хапваш сладкото изкушение.

Според изследванията вкусването на шоколад увеличава сърдечният ритъм от 60 удара в секунда на 140.

Когато човек вкусва шоколад всички центрове на мозъка получават сила, много по-голяма и за по-дълго време, отколкото предизвикателството да се целуваш, са категорични учените.

В изследването се посочва още, че въпреки факта, че жените са много по-големи почитатели на шоколада отколкото мъжете, реакциите при двата пола по време на вкусване на шоколад са едни и същи.