Основните трансформации на руската армия са завършени, заяви министърът на отбраната на страната Сергей Шойгу в петък. "Най-съвременното оръжие" сега представлява 70,1% от оборудването, използвано от въоръжените сили, "модерна, мобилна, компактна и ефективна", подчерта Шойгу.

Пропагандни центрове, които обучават, включително руснаци, да извършват подривна информационна дейност в Русия, са създадени в Рига, Талин и Варшава, обяснява той, цитиран от ТАСС.

"Информацията днес се превърна в един от видовете оръжия. В Рига е създаден център за пропагандна стратегия, създадени са центрове в Талин и Варшава. Там се създават информационни оръжия, които се въвеждат и разпространяват в цялата ни страна".

Лавров съзря опити на Запада да създаде пояс на нестабилност около Русия

Лавров съзря опити на Запада да създаде пояс на нестабилност около Русия

Те ​​искат да ни обкръжат със санитарен кордон

Той добави, че тези центрове разпространяват много слухове, от тези структури излизат "не най-добрите аромати". "Едва ли ще посочите поне един център у нас, който обучава специалисти по информационни атаки. Ние не обучаваме такива специалисти. Но има няколко центъра в Европа, които обучават такива специалисти от граждани на страната ни".

Шойгу коментира, че такива западни центрове следят информационния поток в интернет, идентифицират онези, "които не пишат нищо добро", и след това ги канят да работят за стипендии. "И това не са само няколко, това са десетки хора, които се отчитат на всяко тримесечие".

Той добави, че военното министерство обръща значително внимание на информационния дневен ред

Лавров се захвана с либералите в Русия, гони всеки, който не е патриот

Лавров се захвана с либералите в Русия, гони всеки, който не е патриот

Западът не крие, че "иска слаба Русия ... от тук до Южнокитайско море, обхватът на амбициите им не познава граници"

Крим винаги е бил и ще бъде руски, заяви Шойгу, коментирайки изявления на украинския президент Володимир Зеленски. "Има един стар Одески анекдот, когато посетител пита в катедралата за неработеща чешма: "Тук ли е била чешмата?" На което жителят на Одеса му отговаря: "Защо била? Той е бил, е и ще бъде".

По-рано Зеленски в интервю нарече полуострова своя земя и обеща, че Крим никога няма да бъде "руска територия".

Зеленски също така смята за голяма грешка оставането в Донбас на граждани, които се мислят за руснаци и ги посъветва да си заминават за Русия. "Донбас никога няма да бъде руска територия. Никога. Без значение колко дълго е окупиран, това е като Берлинската стена".

Зеленски нарече Крим "своя земя" и отново обеща да върне полуострова в Украйна

Зеленски нарече Крим "своя земя" и отново обеща да върне полуострова в Украйна

Крим никога нямало да бъде руска територия